Število smrtnih žrtev covida-19 v Braziliji je v petek tretjič v štirih dneh preseglo tisoč primerov v enem dnevu. Umrl je 1001 človek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na Kitajskem prvič brez novih primerov okužb z novim koronavirusom

Kitajska je danes sporočila, da prvič, odkar od januarja objavljajo podatke o okužbah z novim koronavirusom, niso zabeležili nobene nove okužbe. Novico so sporočili le dan po začetku letnega zasedanja kitajskega ljudskega kongresa, na katerem so izpostavili tudi velike dosežke Kitajske v boju proti virusu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novi koronavirus se je prvič pojavil v kitajskem mestu Wuhan ob koncu lanskega leta, nato se je razširil po vsem svetu. Zaradi covida-19 je doslej umrlo več kot 335.000 ljudi.

Minister: Italija se je dobro odzvala na sproščanje ukrepov

Italijanski minister za zdravje Roberto Speranza je danes pozdravil upadanje števila okužb z novim koronavirusom v Italiji. Število okužb kaže, da se je Italija dobro odzvala na prvo sproščanje ukrepov za zajezitev virusa 4. maja. V večjih mestih po državi policija izvaja strog nadzor na spoštovanjem preventivnih ukrepov.

V Grčiji od ponedeljka dovoljena potovanja s celine na otoke

V Grčiji postopoma znova zaganjajo svojo turistično industrijo in prometno omrežje. Od ponedeljka bodo lahko s celine na otoke v Egejskem in Jonskem morju znova potovali vsi, ki niso v karanteni zaradi novega koronavirusa. Ciper pa je objavil seznam držav, katerih državljani bodo lahko od 9. junija pripotovali v državo. Na njem je tudi Slovenija.