Carfagna je na Twitterju zapisala, da avstrijski kancler Sebastian Kurz pravi, da so počitnice v Avstriji varne. "Tudi v Italiji so. V EU in povsod drugod se bomo borili, da bodo lahko avstrijski državljani dopustovali na morju, na naših plažah," je dodala.

Pri tem je delila fotografijo tvita avstrijskega kanclerja, v katerem je ta zapisal, da bi avstrijska vlada rada naredila vse, da bi državljanom pokazali, da so počitnice v Avstriji varne. "V nobenem primeru ne bomo odpirali meja z državami, ki razmer še nimajo pod nadzorom," je zapisal Kurz.

Kritičen je bil tudi evropski poslanec iz vrst italijanske vladne stranke Živa Italija Nicola Danti. "Kancler Kurz pravi, da bi bilo odprtje meje z Italijo neodgovorna poteza avstrijske vlade. Mi medtem mislimo, da so neodgovorne nacionalistične izjave brez dogovora o evropski strategiji za odprtje notranjih evropskih meja," je poudaril.

Italijanski evroposlanec iz vrst stranke Naprej Italija Massimo Salini pa je Avstriji očital, da spodkopava solidarnost med članicami EU in načelo prostega pretoka ljudi.