Niz protivladnih protestov, ki po podatkih nedavne raziskave Vox populi uživajo večinsko podporo slovenske javnosti, se nadaljuje. Protesti so napovedani tudi za bližajoči se petek, danes pa so protestniki napovedali tudi prvo skupščino, in sicer v četrtek, 21. maja, ob 18.00 na območju AKC Metelkova v Ljubljani.

Kot so zapisali, bodo skupščine omogočile politično razpravo o nadaljnjih korakih, »ne pa promocije strankarskih, nevladniških ali ostalih projektov, ki ohranjajo status quo v družbi, ki za večino med nami ne deluje«. Upajo, da se bodo skupščine - vzporedno s samimi protesti - razširile tudi v druga slovenska mesta, so še zapisali.

Zaradi groženj na spletu več predkazenskih postopkov

Policija te dni vodi več predkazenskih postopkov glede žaljivih in sovražnih vsebin na spletu, nekatere od teh pa vsebujejo tudi grožnje vidnim posameznikom - zaradi tovrstnih groženj so tudi prijeli eno osebo. Tožilstvo je medtem po poročanju Siola zavrglo ovadbo zaradi napisa Smrt janšizmu, svoboda narodu, saj menijo, da ni šlo za kaznivo dejanje spodbujanja sovraštva.