Številni hoteli Kempinski, ki so bili v obdobju koronavirusa primorani zapreti svoja vrata, ponovno obratujejo. »Pomembno je, da gostom še naprej ponujamo visokokakovostno storitev Kempinski, ki je ena izmed osnovnih vrednot našega poslovanja. Gostom zagotavljamo sledenje najvišjim kriterijem čistoče in dezinfekcije hotelskih prostorov ter se zavedamo resnosti trenutne situacije. Prilagodili smo se ji v vseh segmentih svojega obratovanja, kriterijem pa ne le zgolj sledimo, temveč jih tudi nadgrajujemo in personaliziramo v stilu edinstvene storitve, storitve à la Kempinski,« je pojasnil Benedikt Jaschke, vodja kakovosti in član uprave hotelov Kempinski.

Za popolno implementacijo programa Kempinski Storitev belih rokavic (Kempinski White Glove Service) je vodstvo oddelka za kakovost in operativo na ravni vseh hotelov Kempinski pripravilo izjemno natančna navodila. Priročnik, ki obsega 50 strani, skrbno predstavlja in pojasni vsak korak, ki mora biti upoštevan v vsakem oddelku hotela. Zajema vse od priprave skupnih prostorov hotela, recepcije, storitve serviranja hrane in pijače ter čiščenja sob pa vse do navodil v spa centrih in konferenčnih prostorih. Zaposleni nosijo rokavice in maske v vseh interakcijah z gosti. Zaščitne maske, ki jih je izključno za hotelsko skupino izdelal italijanski oblikovalec Maurel, nosijo vzorec rož Kempinski. Poleg teh so del kozmetičnega seta v vseh sobah tudi majhna razkužila za roke.

V Portorožu v začetku junija

Hotelsko osebje upošteva priporočila najmanj 1,5 metra razdalje med gosti, razdalja socialnega distanciranja je upoštevana tudi pri razporeditvi pohištva. Gostom je na voljo popolna zasebnost, pri čemer zaposleni nimajo vstopa v njihovo sobo. V preteklosti je marsikateri gost uporabljal znak »Ne moti«, ki je bil v večini primerov uporabljen za omejen čas, medtem ko nov znak zasebnosti »Privacy« gostom zagotavlja izvedbo vseh želenih storitev pred njihovimi vrati in ne v sobi.

Hotel Kempinski Palace Portorož bo svoja vrata ponovno odprl v začetku junija. Čas zaprtja je izkoristil za dodatna izobraževanja zaposlenih in za manjša obnovitvena dela v hotelskem objektu. Hkrati se bo kmalu odprla tudi plaža Palace, nova hotelska plaža na centralni plaži Portorož, ki bo na voljo tudi gostom, ki ne bivajo v hotelu. ea