Koca je ob vlomu v stanovanjsko hišo v Črnomlju povzročil večjo premoženjsko škodo, iz hiše pa je odnesel zlat nakit. Kriminalisti in policisti že vse od naznanitve kaznivega dejanja izvajajo številne aktivnosti za njegovo izsleditev, vendar ga do tega trenutka niso našli.

Kot so opozorili na Policijski upravi Novo mesto, je Koca nepredvidljiva oseba, odvisnik od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico. Po nekaterih podatkih se pred prijetjem skriva na območju Bele krajine, na območju Črnomlja.

V zadnjih desetih letih je policija Koco obravnavala zaradi 31 premoženjskih kaznivih dejanj in več kaznivih dejanj z elementi nasilja, med drugim zaradi poskusa umora, grožnje policistom, napadov na policiste. Večkrat je bil pravnomočno obsojen na večletne zaporne kazni.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev osumljenca in prosijo vse, ki bi iskanega opazili ali imajo informacije, ki bi lahko pomagale pri njegovi izsleditvi, da jih o tem takoj obvestijo na številko policije za klic v sili 113, na anonimni telefon policije 080 1200 ali preko spleta na tej povezavi.