V Leipzigu je prvi gol v 34. minuti za goste zabil Manuel Gulde. Yussuf Poulsen je izenačil v 77. minuti. Po izjemni podaji Kampla, ki je po več kot šestih mesecih premora igral vso tekmo, je Danec zadel z glavo. Nekdanji slovenski reprezentant je zaradi poškodbe gležnja nazadnje igral 9. novembra.

Devetnajstletni Haaland svojega desetega gola na deveti tekmi po prihodu v bundesligo ni praznoval tako kot običajno. Pred praznimi tribunami, ko se je na igrišču slišala vsaka izrečena beseda, je namesto običajnega objemanja in drugih podobnih oblik čestitk le na kratko nekajkrat pomigal z rameni in zgornjim delom trupa naprej in nazaj, obkrožen s soigralci z metrom razdalje med njimi.

Haaland je v kazenskem prostoru le preusmeril žogo v mrežo po dobri podaji Thorgana Hazarda za prvi gol v eni izmed petih največjih nogometnih lig v Evropi po začetku pandemije. Podobna so bila tudi praznovanja naslednjih treh zadetkov gostiteljev, ki so prepričljivo dobili porurski derbi. Na Signal Iduna Parku, ki je običajno zasedenih vseh 82.000, je bilo za le izvedbo tekme nujnih okrog 300 oseb.

Fortuna Düsseldorf in Paderborn sta se razšla brez golov, doma pa sta izgubili ekipi Hoffenheima, Hertha je zmagala s 3:0, in Augsburga, ki je z 1:2 klonil proti Wolfsburgu. Tudi v zadnjem dvoboju dneva so gostitelji izgubili; Eintracht Frankfurt je z 1:3 izgubil proti Borussii Mönchengladbach. Prvenstveni 26. krog se bo po naslednjih dveh tekmah v nedeljo z zadnjo končal v ponedeljek. Na lestvici s tekmo manj vodi Bayern, Borussia Dortmund zaostaja eno, Borussia Mönchengladbach tri, Leipzig pa štiri točke.