Nekateri manjši klubi v španskem ligaškem nogometu so namreč utrpeli veliko finančno škodo zaradi novega koronavirusa, zaradi česar si vsi pristojni nogometni organi v državi prizadevajo za čimprejšnjo pomoč klubom. Tebas je v petek sporočil, da bodo skušali klubom zagotoviti najboljšo in najbolj varno različico potovanja za nogometaše, ko se bo nadaljevalo državno prvenstvo. Predvidoma naj bi se to zgodilo 12. junija, a vzpostavitev protokolov za izvedbo tekmovanja še poteka.

Vodstvo la lige in klubi so še vedno sredi pogovorov o pogojih karantene, ki naj bi se izvajali bodisi v klubskih prostorih bodisi v hotelih v pričakovanju prvih tekem v nadaljevanju prvenstvu. La liga podpira oba načina karantene, igralci pa temu niso naklonjeni, zaradi česar bo v naslednjih dneh in tednih potrebno sprejeti veliko kompromisov.

Obenem bodo v Španiji v naslednjih dneh pozorni predvsem na zagon nogometa v Nemčiji. Odločitev o nadaljevanju bundeslige so na Iberskem polotoku toplo pozdravili, podrobno pa bodo spremljali potek dogodkov tako na zelenicah kot zunaj njih.