V nedeljo dopoldne bodo padavine povsod ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo v jugovzhodni Sloveniji. Nastale bodo krajevne plohe, na jugozahodu tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Goriškem in ob morju do okoli 26 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, le v jugovzhodni in osrednji Sloveniji bo zjutraj in dopoldne pretežno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem burja. V torek bo spremenljivo oblačno, občasno bodo krajevne padavine. Veter se bo nekoliko okrepil.

Vremenska slika: Nad zahodnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Topla fronta se zadržuje nad Alpami. V višinah priteka z vetrovi južnih smeri postopno toplejši in še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo zjutraj in dopoldne bo v krajih vzhodno in južno od nas deževalo, popoldne se bo delno razjasnilo. V krajih severno od nas bodo krajevne plohe. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja.