Na avtobuse LPP še vedno z masko

Ljubljanski potniški promet ohranja vstop na avtobuse pri drugih vratih, nošnjo mask, razkuževanje rok in ohranjanje varne razdalje med potniki. Uporabniki Biciklja si morajo pred izposojo mestnega kolesa in po njej še naprej razkuževati roke ali nositi rokavice. Ker odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih še velja, direktor javnega podjetja Žale Robert Martinčič meni, da za zdaj še ne morejo spreminjati začasnih pravil pri organizaciji in izvedbi pogrebov. To pomeni, da se pogrebov lahko udeležujejo zgolj ožji družinski člani, da morajo v zaprtem prostoru nositi masko in da pogreb poteka brez stikov, tudi brez izrekanja sožalja z rokovanjem. VOKA Snaga za zdaj v barjanski zbirni center odpadkov dovoljuje vstop le šestih vozil hkrati, bodo pa ob izboljšanju razmer število vozil povečevali.

V Kopru odprli vsa otroška igrišča

Zbirni center na Povšetovi za zdaj ostaja zaprt, VOKA Snaga pa s ponedeljkom odpira še preostale javne sanitarije v mestu. To so sklenili storiti še pred četrtkovo odločitvijo vlade. V Mestni knjižnici Ljubljana morajo uporabniki do nadaljnjega knjige predhodno naročiti, vrnjene knjige pa morajo še vedno za tri dni v karanteno. Ob obisku knjižnice so obvezni maske in razkuževanje rok.

Medtem pa so se v nekaterih manjših občinah, denimo v Kočevju, odločili, da bodo odprli otroška igrišča na javnih površinah. Po vladnem razglasu konca epidemije so tudi v Mestni občini Koper včeraj odprli vsa otroška igrišča in igrala na javnih površinah, v ponedeljek pa še Športnorekreacijski center Bonifika in Center športov na mivki. vbr