Ker so se v zadnjem letu na širšem murskosoboškem območju nenavadno pogosto dogajale tatvine, najpogosteje različnega električnega orodja, motornih žag in kosilnic, so se nedavno policisti temu problemu še posebno pozorno posvetili. In bili pri tem tudi uspešni: zalotili so moška, stara 40 in 42 let, ki sta zdaj že za zapahi.

Kot je razložil komandir PP Murska Sobota Tomislav Habulin, sta v noči na 30. april med poostrenim nadzorom kriminalista v Rakičanu opazila kombi znamke VW transporter. Ustavila sta ga, v njem pa naletela na 40-letnega voznika in dve leti starejšega sopotnika, oba iz okolice Murske Sobote. Pri pregledu vozila so policisti ugotovili, da so v tovornem delu traktorska kosilnica in še drugi predmeti. Posumili so, da so stopili na prste vlomilcema, kajti predmeti so bili iz prostorov nogometnega kluba Rakičan.

Odvzeli so jima prostost in nato na podlagi sodne odredbe opravili še hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli 81 predmetov, ki izhajajo iz kaznivih dejanj na območju vse murskosoboške policijske uprave. Njihovo vrednost so ocenili na okoli 15.000 evrov. Za precejšen del jim je uspelo ugotoviti, od kod predmeti izhajajo, lastnikom so jih tudi že vrnili. Med preiskavo domovanja starejšega osumljenca so naleteli tudi na posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Trinajst sadik je imel posajenih v lončkih, 30 se jih je sušilo na vrvici.

Dežurni preiskovalni sodnik je za dolgoprstneža že odredil pripor. Osumljena sta enajstih kaznivih dejanj: treh velikih tatvin, sedmih manjših in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. mfr