Nihče od obolelih ni v kritičnem stanju, vsi se počutijo dobro, so danes sporočili iz doma.

Povprečna starost 25 ozdravelih je bila 83 let, pri čemer ima najmlajši 67 let, najstarejši pa 106 let. Povprečna starost 13 še vedno pozitivnih je 82 let. Najmlajši oboleli ima 63 let, najstarejši pa 91 let.

S ponedeljkom so sicer v domu spet omogočili neposredne stike stanovalcev s svojci, pri čemer stanovalci, katerih brisi so bili pozitivni, za zdaj ne morejo sprejemati obiskov. Stanovalci so se odprtja doma za obiskovalce zelo razveselili, so povedali v domu.

V njem še naprej dosledno izvajajo preventivne ukrepe in redno razkužujejo prostore in opremo.

Ker pa sta inventar in oprema zaradi povečanega obsega razkuževanja v obdobju epidemije novega koronavirusa precej uničena, bodo zdaj preizkusili drugačen način razkuževanja. Na preizkus bodo dobili robota za razkuževanje z UV žarki, ki bo, tako so prepričani, izboljšal in poenostavil delo.

Robot je namenjen preprečevanju in zmanjševanju širjenja nalezljivih bolezni, virusov, bakterij in drugih škodljivih organskih mikroorganizmov v okolju. Ker je po napovedih strokovnjakov jeseni zelo verjeten drugi val epidemije, želijo v domu pred tem vzpostaviti tako stanje, da bo življenje stanovalcev kakovostno in bolj varno.

Če se bo robot na preizkusu izkazal za primerno orodje, si v domu želijo, da bi ga lahko čim prej kupili. Zato vse, ki so pripravljeni donirati finančna sredstva za nakup robota, v domu vabijo, da jim pišejo na naslov tajnistvo@dso-metlika.si.