Idealen je naravni prigrizek brez dodanih konzervansov, barvil ali sladkorja, kot na primer naravni jabolčni čips.

Ker je čips priročno pakiran v vrečko, je seveda idealen za na pot. Lahko predstavlja zdrav prigrizek na izletu, v šoli, službi ali doma. Naravna sladkoba jabolka zadostuje za odličen okus, hkrati pa čips prijetno hrusta, zato je to pravi prigrizek za vso družino.

Nekateri prisegajo na preproste, osnovne okuse, drugi želijo nekaj več. Za slednje je Kotányi jabolkom dodal cimet.

Seveda pa jabolčni čips ni namenjen le samostojnemu uživanju, iz njega lahko pripravite tudi okusne in zdrave jedi. Jabolčni čips lahko tako na primer dodate svojim najljubšim žitaricam ali kosmičem za zajtrk, z njim lahko posujete mlečni riž ali puding iz čije.

En jabolčni drobljenec na dan odžene zdravnika stran

Sestavine za nadev:

6 jabolk

0,5 dl ruma

0,5 dl vode

1 žlička cimeta Kotányi

2 žlici rjavega trsnega sladkorja

Sestavine za drobljenec:

100 g masla

100 g rjavega trsnega sladkorja

100 g pirine moke

50 g ovsenih kosmičev

Posip:

40 g jabolčnega čipsa s cimetom Natural snack Kotányi

Priprava:

Jabolka narežite na kocke ter jih skupaj z rumom, vodo, cimetom in sladkorjem prepražite v ponvi. Občasno premešajte. Ko jabolka postanejo mehka, odstranite z vira toplote.

Za drobljenec zmešajte maslo, sladkor, ovsene kosmiče in moko.

Pražena jabolka položite v pekač, nanje posujte drobljenec ter jih postavite v pečico, segreto na 180 °C in vključeno funkcijo gretja s spodnje in zgornje strani. Pecite 30 minut, da postane drobljenec zlatorjav. Ko je pečeno, po vrhu posujte še jabolčni čips s cimetom Kotányi.

Najbolje je postreči še toplo in s kepico vaniljevega sladoleda.

Skuta s sladkim prelivom in pečenim jabolkom

Sestavine za 2:

3 velika jabolka

1,2 dl vode

1 žlica svežega limonovega soka

500 g skute Cottage Cheese natur

1 čajna žlička mletega cimeta Kotányi

2 čajni žlički začimbne mešanice za jabolčni zavitek Kotányi

1 vrečka jabolčnega čipsa s cimetom Kotányi

Priprava:

Jabolka olupite, izkoščičite in narežite na koščke. Pokapajte jih z limonovim sokom in pogrejte v kozici.

Toplo jabolko, narezano na koščke, posujte s cimetom in mešanico za jabolčni zavitek Kotányi ter dobro premešajte. Dodajte vodo in kuhajte 15 minut. V vmesnem času nenehno dodajajte vodo in mešajte.

Skuto Cottage Cheese razporedite v posodico, prekrijte s toplim jabolčnim kompotom in posujte z jabolčnim čipsom s cimetom Kotányi za dodatno hrustljavost.

Pa dober tek!