Na lokaciji avtosejma bo drive-in kino predvidoma potekal vsak majski večer, kot prvi film bodo nocoj ob 21. uri zavrteli akcijsko komično kriminalko Podli fantje za vedno, ki sta jo režirala Adil El Arbi in Bilall Fallah.

Kot je za STA povedal Starman, so dovoljenje, glede na to, da se projekcije spremlja v avtomobilu, kar zmanjša možnost prenosa okužb s koronavirusom, dobili pred kakšnim tednom. Na lokaciji bodo - glede na vidljivost - sprejeli največ 200 avtomobilov, nakup vstopnic svetujejo prek interneta, prodajalec na vhodu bo deloval pod pogoji, ki trenutno veljajo za strežbo v gostinskih lokalih, "vse ostalo pa je v kontekstu drive-in gostinskih obratov".

Program so zaenkrat pripravili za maj, načrtujejo ga tudi naprej, odvisno tudi od tega, kakšno bo glede na trenutno stanje zanimanje ljudi. "Interes je dokaj velik, videli pa bomo, kakšna bo realnost. Z lastnikom prostora smo dogovorjeni, da smo na testiranju, če se bo obneslo, bomo nadaljevali," je povedal Starman.

Na programu je pretežno hollywoodska produkcija, nekaj bo tudi neodvisnih in slovenskih filmov, vse pa so Starmanovih besedah pridobili oziroma so si jih sposodili pri zastopnikih uradnih distributerjev.

Iz Kina Bežigrad pa so sporočili, da so na podlagi odloka, s katerim je vlada v sredo ponovno omogočila opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, razen nekaterih storitev na področju turizma, dobili zeleno luč za drive-in kino na parkirišču Centra Vič in za prvi drive-in koncert v Sloveniji. Obiskovalci se bodo v drive-in kino zapeljali 21. maja, ko bodo ob 21. uri predvajali muzikal Dežela La La Damiena Chazellea. Prizorišče bo sprejelo približno 70 osebnih vozil, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje.

Program tretje sezone drive-in kina so zaenkrat objavili do konca maja. Sestavljajo ga hollywoodske uspešnice preteklih nekaj let in filmske klasike. Po vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let so pripravili tudi spremljevalni program, ki bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in strežbo na kotalkah, so sporočili iz Kina Bežigrad.

Drive-in koncert pa bo na istem prizorišču potekal 30. maja, ko bo ob 19. uri nastopila domača skupina Tabu. Sledila bo projekcija dokumentarnega filma o tej pop rock zasedbi z naslovom Zgodba za jutri.