»Celjski kriminalisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja požiga,« je Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave, sporočila danes pozno popoldan, potem ko so policisti in kriminalisti ves dan opravljali ogled večjega šotorskega dela avtocentra Korinita v Ločici ob Savinji, ob izvozu s štajerske avtoceste v Šempetru.

Okoliščine požara so bile menda sila nenavadne, gasilci pa so imeli veliko dela, saj bi lahko, ker so zagoreli avtomobili, prišlo do eksplozije večjih razsežnosti. Gre za večji avtocenter Korinita, ki se ukvarja s prodajo vozil, pa tudi njihovim zavarovanjem, financiranjem nakupa in registracijo. »Zagorelo je v šotorskem delu avtocentra. Ogenj je v celoti uničil dve osebni vozili, pet drugih pa poškodoval. Z vozil se je ogenj razširil še na ohišje in ostrešje šotora. V zadevnem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja požiga,« je povedala Trbulinova.

Lastnik podjetja Korinita Tadej Gorič, ki smo ga poklicali, o nočnem dogajanju ni želel govoriti, saj je takoj, ko smo se predstavili, odložil telefon, zato nam kaj več ni uspelo izvedeti.