Janša je tvitnil, da je imel s predsednico Evropske komisije vsebinski in konstruktiven pogovor o predlogu prihodnjega EU proračuna ter sklada za okrevanje. Govorila sta še o novih prioritetah predsedovanja Svetu EU, ki bo potekal v triu Nemčija, Portugalska in Slovenija, ter o spopadu z epidemijo.

Premier se je danes slišal tudi s Stoltenbergom. Kot je Janša zapisal na twitterju, sta govorila "o prioritetah zavezništva, naših skupnih misijah po svetu, neizpolnjenih obljubah prejšnjih vlad in načrtih Slovenije, da okrepi svojo obrambno sposobnost in verodostojnost".

Pri zvezi Nato so v sporočilu za javnost zapisali, da se je generalni sekretar zahvalil Sloveniji za solidarnost v luči pandemije. Izrazil je tudi hvaležnost za slovensko podporo zvezi Nato.

"Slovenija je pomagala zaveznikom Nata in partnerjem v boju s pandemijo, med drugim je Severni Makedoniji poslala zdravstveno zaščitno opremo ter druga sredstva za Bosno in Hercegovino. Zavezniki Nata pa so se odzvali na prošnjo Slovenije glede transporta zaščitne in medicinske opreme," so zapisali pri Natu.

Pogovarjala sta se še o varnostnih razmerah na Zahodnem Balkanu in pomembnosti sodelovanje med Natom in EU, so še sporočili iz Nata.