Teniško dogajanje v zadnjih dneh je izjemno pestro, pred vrati so prvi turnirji. Nacionalna tekmovanja v vseh starostnih kategorijah bodo pod okriljem Teniške zveze Slovenije potekala od 29. maja naprej. Pestro bo tudi v slovenski okolici, kjer bodo od 15. junija na tako imenovanem prvenstvu vzhodne Evrope tekmovali tudi nekateri najboljši slovenski igralci in igralke. Prvenstvo naj bi trajalo šest nedelj zapored. Ali se bodo teniški turnirji pod okriljem mednarodnih teniških organizacij dejansko nadaljevali 13. julija, bo znano ta teden. Glede na številne odpovedi in prestavitve gre pričakovati podaljšanje mednarodne teniške karantene.

»Ponosna sem, da bom tekmovala v Beogradu,« je prek družbenega omrežja sporočila Dalila Jakupović. Za kako velik projekt gre, smo se obrnili na Teniško zvezo Slovenije. »Po naših informacijah omenjeno prvenstvo organizira Akademija Janka Tipsarevića. Gre torej za privatni projekt, kjer Teniška zveza Slovenije neposredno ne sodeluje. Nekdanji vrhunski srbski igralec ima v teniškem svetu velik ugled, zato ne dvomim, da bo zbral številne najboljše teniške igralce ter na tak način promoviral svojo akademijo. Kot slišim, naj bi od slovenskih igralcev v Beogradu nastopili Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović in Aljaž Bedene, povabljeni pa naj bi bili tudi profesionalni igralci iz držav nekdanje Jugoslavije. Morda se bo seznam v naslednjih dneh še razširil tudi s kakšnim od najboljših slovenskih igralcev,« odgovarja direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

V zadnjih dneh je odmevala izjava Gorana Ivaniševića, ki je dejal, da bi lahko na območju nekdanje države v kratkem času organizirali turnir z najboljšimi igralci Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. »Po mojih informacijah naj bi šlo za drug projekt kot prej omenjen v Beogradu. Govoril sem z nekaterimi teniškimi uradniki z območja nekdanje Jugoslavije in lahko rečem, da je vse skupaj še v povojih ter da konkretnih informacij še ni. Menim, da so besede Ivaniševića kot nekdanjega vrhunskega igralca in trenerja Novaka Đokovića odmevale bolj, kot bi bil projekt dejansko podprt. Vsaj za zdaj,« pravi Krušič.

Direktor teniške zveze dodaja, da je dogajanje v zadnjih dneh zelo pestro. Veliko je raznoraznih projektov, ki zajemajo ekshibicijsko področje tako v Sloveniji kot bližnji okolici. »Vsi si prizadevamo, da bi čim bolje rešili in izpeljali sezono. Precej težje vprašanje je, kako vse te ideje realizirati. Nas predvsem zanima dogajanje v Sloveniji, kjer imamo pripravljenih nekaj zanimivih projektov,« dodaja Krušič ter izpostavlja primer Češke, kjer bodo izpeljali tekmovanje najboljših 25 igralcev. Konec meseca bodo z najboljšimi igralci izpeljali turnir tudi Avstrijci, denarni sklad pa bo znašal 150.000 evrov.