Nekdanje avtocestno postajališče Dolinsko na pomurski avtocesti je že leto in pol nadzorna točka policije, Darsa, carine, veterine in drugih organov, ki nadzorujejo promet in tovor na točki, mimo katere vozijo tovornjaki tako s Hrvaškega kot Madžarskega. Od ponedeljka tam poteka poostren nadzor. Ena hujših težav je napačno naložen ali pa močno pretežak tovor. Pred kratkim je bil na pomurski avtocesti nameščen poseben nadzorni sistem, ki zazna potencialnega kršitelja ter rezultate tehtanja skupaj s sliko vozila in registrskimi tablicami posreduje policistom na nadzorni točki. Ti tako vnaprej vedo, koga morajo ustaviti.

Kot je ob predstavitvi nadzora povedal Srečko Šteiner iz sektorja uniformirane policije policijske uprave Murska Sobota, je največ kršitev povezanih prav s tovorom, nekaj pa tudi s tako imenovano socialno zakonodajo, se pravi prekoračitvijo časa vožnje, kršitvami določil o počitku in podobno. »Vendar moramo upoštevati, da so se ti ukrepi, torej čas vožnje in odmori, v času epidemije močno zrahljali, saj lahko vozniki vozijo več ur v kosu kot prej,« je pojasnil Šteiner. Na postajališču pri Turnišču med kontrolami pogosto odkrijejo preveč potnikov ali blaga. Tako so v kombiniranem vozilu, registriranem za osem oseb, našli tudi 28 potnikov. Veliko opravka pa imajo tudi z vozniki, ki vozijo ukradene avtomobile.

Tovorni promet na pomurski avtocesti se je v zadnjih dveh mesecih skrčil za 30 do 40 odstotkov, največ kršitev pa zaznavajo pri tujcih. pk