Zvone Černač, žal ne morem napisati spoštovani, ker ne uživate mojega spoštovanja. Obregnili ste se ob policista kot minister nekega drugega resorja samo zato, da ste svojemu ljubljenemu šefu zlezli še globlje nekam. Nekako bi še razumel, če bi to naredil minister za notranje zadeve, kamor spada omenjeni motorist. Vi kot minister za kohezijsko politiko pa bi bili mnogo pametnejši in koristnejši, če bi opravljali tisto delo, za katero ste dobro plačani prav iz davkoplačevalskega denarja.

Koga je on, policist na motorju, s tem užalil, če se je pač fotografiral z nekom? Svojih kolegov zagotove ne. Pozabljate, kako se vi politiki nastavljate pred volitvami na vse možne načine pred fotoaparati in kamerami, če je treba, tudi z osli. Imate pa hudičevo silno zamegljen spomin. Omenjate, da jim je treba sneti maske. Večina članov SDS je to storila že pred leti, ko ste se iz gorečih komunistov prelevili v demokrate. A je žaljenje policista demokratično? Hvala za takšno kvazidemokracijo, ki jo poosebljate vi, Zvone Černač, in vaša stranka SDS.

Napisali ste tudi o motorju, ki so (smo) ga plačali davkoplačevalci, pa da naj presedlajo na kolo in biciklirajo. Poglejte se prosim v ogledalo in se vprašajte, iz katerega vira pa je kupljen službeni avto, s katerim prevažajo vas. Če slučajno vozite svojega, pa itak polnite gorivo na račun davkoplačevalcev. Ali ga morda za svoj denar, kot nesramno namigujete na policiste? Kako si sploh upate in drznete nekomu očitati glede davkoplačevalskega denarja, ko pa ste sami leta in leta udeleženec velikega državnega korita, ki ga pa res napajamo davkoplačevalci.

In za konec glede »bicikliranja«. Policisti opravljajo veliko in izjemno pomembno poslanstvo in so v službi naroda, ne samo vas politikantov. Ponujate jim celo »bicikliranje«. Domnevam, da se zavedate, kako podcenjujoče so bile vaše besede, ne zavedate pa se neizpodbitnega dejstva, da ne boste minister vekomaj. In če se lahko komu zahvalite, da ste bili kdaj poslanec in sedaj minister, se lahko samo nam, pripadnikom Teritorialne obrambe in pripadnikom takratne ljudske milice, ki smo nosili največje breme osamosvajanja Slovenije. Lahko vam je pošteno nerodno za takšen podcenjujoč odnos do policista. Vi ste žaljivi do njih.

Upravičeno pričakujem vaše opravičilo policistu na motorju. Ob kakršnih koli napadih na policiste se moramo v njihov bran poleg sindikatov postaviti tudi veterani policijskega združenja Sever.

Srečko Križanec

veteran vojne za Slovenijo, Štore