Odkril sem kar nekaj pomanjkljivosti, ko našteva težave našega sodstva, pravne države. Najprej Logar ni navedel največje mednarodne blamaže našega sodstva, to je sodna težava z več deset tisočimi izbrisanimi, kar so naša sodišča predolgo in napačno procesirala in odločila. Tudi razsodba evropskega sodišča v tej zadevi ni bila implementirana, kot bi morala biti. Če že našteva finančni kriminal, potem ne more omenjati iranskega pranja v NLB, ker to ni bilo procesirano na sodiščih, zato ne more predstavljati neuspeha sodne oblasti. Bi pa lahko našel v literaturi, da smo imeli proces proti korupciji pri nakupu oklepnikov – v tej zadevi so bili vsi kaznovani, razen slovenske ekipe.

Logar se tudi ne spomni, verjetno zato, ker je še mlad fant, da smo imeli v Sloveniji afero s preprodajo orožja med osamosvojitvenimi vojnami v stari državi. Verjetno ni prebral o tem napisanih več knjig, katerih rezultat ni bila kazen niti za pisce niti za tiste, ki jih knjige opisujejo, kaj so vse delali, kšeftali. Logično bi Logar iz te izkušnje lahko predlagal, da se v Evropi ukinejo zastaralni roki, s čimer bi lahko te nedokončane zgodbe tudi končali in počistili hlev.

Logar s takim pisanjem ne bi dobil pozitivne ocene za prosti spis v osnovni šoli. Premalo truda, premalo branja, premalo študija, dejstev, preveč površno in na hitro. Če ima slab spomin, bo pač moral vzeti literaturo in podatke v roke in zadevo bolje preučiti in nalogo ponoviti. Če nima časa, mu dovolim, da kar z navedenimi podatki dopolni ta svoj literarni prvenec in ga objavi v drugi izdaji.

Bojko Jerman, Dolsko