Policisti so v nedeljo popoldan od same groze obstali na vratih hiše, v kateri je večer prej tekla kri. V družini je zavrelo, ko je dvajsetletni Miloš I. očeta prosil za denar za cigarete in večerni izhod, on pa ga je zavrnil. Vnel se je glasen prepir, v katerega se je vmešala še mačeha, ki naj bi jo mladenič sovražil. Po navedbah vira iz policijskih krogov je dvajsetletnik povsem pobesnel, a so se strasti nekoliko polegle in družina se je odpravila v posteljo, piše Kurir. »Ko so vsi zaspali, je Miloš zgrabil za sekiro in najprej zamahnil po mačehi. Preostali trije so se v tistem trenutku prebudili, a so bili nemočni,« je vir blizu preiskave pripovedoval za portal Kurir. Ubil je še dvanajstletno polsestro, prizanesel ni niti 18-letni noseči sestri. Na koncu je sodil očetu, ki svojega podivjanega sina ni zmogel obvladati.

»Gledal je, kako mu ubija hčere in nerojenega vnuka, pomagati pa jim ni mogel, saj je bil Miloš podoben podivjani zveri z nadčloveško močjo,« je še komentiral policijski vir. Potem si je preoblekel s krvjo prepojena oblačila in šel k sorodnikom na drugo stran kraja. Naslednje popoldne je na grozljiv prizor – stene stanovanja naj bi bile prekrite s krvjo – naletel njegov petnajstletni brat, edini, ki mu je uspelo ubežati sekiri v bratovih rokah. »Poklical je Miloša in mu povedal, kaj se je zgodilo. Takrat je ta vse priznal, poklical policijo in se predal,« je pripoved zaključil neimenovan, a dobro obveščen vir.

S sekiro že njegov ded

Takšne družinske tragedije v kraju na jugu Srbije, znanem po odličnih čevapčičih, ne pomnijo. Sosedi družine še niso dobro poznali, saj se je ta šele pred nekaj meseci iz nekaj več kot 20 kilometrov oddaljenega Bojnika preselila v Leskovac. Za medije so povedali le, da so jih poznali bolj na videz ter da so bili zelo revni. Staroselci Bojnika so bili bolj zgovorni. »Bil je težaven, molčeč in kar len mladenič, od družine je nenehno zahteval denar, največ ga je dobil od starih staršev. A česa takega od njega ni nihče pričakoval,« je za Kurir povedal Slobodan Stojanović, ki je družino dobro poznal. Prebivalci se spominjajo podobnega primera, ko se je s sekiro nad svojo soprogo spravil tudi Milošev ded. Zaradi duševnih težav se je šel zdravit, duševno neuravnovešen pa naj bi bil tudi njegov vnuk, ki je v soboto poklal družino. tak