Logar in 16-letni izziv

Slovenski minister za zunanje zadeve, ki velik del svojega ministrovanja očitno posveča pisanju pisem in depeš evropskim institucijam, je nedavno na svojem osebnem profilu razkril dolgoletno povezanost z Evropo. Ob dnevu Evrope je namreč objavil fotografijo, ki je nastala pred 16 leti, ob uradnem vstopu Slovenije v EU. Logar je takrat delal v evropskem parlamentu kot svetovalec Evropske ljudske stranke, kot pravi domoljub pa je na dvorišču parlamenta v Strasbourgu takole prijel slovensko zastavo. Kot se je sam pošalil pod objavo, je bil takrat »kakšno leto mlajši« kot danes, kar se vidi tudi po pričeski.

Če bi bil Janša blogar, bi bil Cool fotr

Če ste zadnjih nekaj tednov morda živeli pod skalo, naj vas spomnimo, da je Uroš Kramberger, na instagramu znan kot jjurgen13, ustvaril kar nekaj različic posebnega filtra za instagram, s pomočjo katerega lahko ugotovite, kateri ljubljanski klub, lokal ali četrt ste, ponudbo pa je razširil še na slovenske blogarje, politike in zvezdnike. Čar filtra, ki ga najdete na omenjenem profilu, je, da ga lahko preizkusite tudi na drugih brez njihove vednosti. Uroš je tako svoj filter preizkusil kar na predsedniku vlade in ugotovil, da bi bil Janez Janša, če bi bil blogar, Cool fotr.
View this post on Instagram

Foto Dzanx

A post shared by Uroš (@jjurgen13) on

Družina Damjan ima novega člana

Čeprav vladajo posebne razmere, to še ne pomeni, da obdobje karantene ni čas za širjenje družine. Družina smučarskega skakalca Jerneja Damjana je namreč v teh dneh dobila novega družinskega člana, kužka pomeranca, ki so ga poimenovali velikosti (ne)primerno. Kosmatinec, ki ga je mogoče nositi v srednje veliki torbici in zasede približno polovico skakalčevega naročja, je dobil ime Thor, po nordijskem bogu groma. Družini Damjan, ki na svojem skupnem profilu ugotavlja, da fotografije živali ne potrebujejo filtra, želimo, da bo Thor tišji od svojega imena.

Selfi s policijskim motoristom postaja klasika

Policist na motorju, ki je v petek udeležencu protestov na kolesih dovolil, da posname selfi, se je znašel v nemilosti vladajoče politike. Pozneje so mu njegovi kolegi in sindikat stopili v bran, nas pa je zanimalo, ali so policisti tudi v neprotestnih razmerah tako odprti do fotografiranja. Če sodimo po instagramu slovenske policije, je zadnje čase priljubljena prav kombinacija selfijev z motoristi in kolesarji, zelo priljubljeno pa je še fotografiranje policijskih konjev, psov in motorjev. Glede na solidarnost s protestniki bi se naslednjih protestov morda lahko udeležila tudi policijska maskota, medvedka Pika.

Kuharica v gozdu z masko

Medtem ko glede nošenja mask stroka še vedno ni dosegla soglasja, so te dobile že povsem svoje življenje. Nekateri jih uporabljajo kot modni dodatek, nekateri nanje pišejo politična sporočila, drugi pa jih uporabljajo za zaznamovanje teh nenavadnih časov. Za slednjo potezo se je odločila tudi kuharica Ana Žontar Kristanc, ki se je z družino takole fotografirala v gozdu. Seveda je morala ob sliki pojasniti, da vedo, da v gozdu ni treba nositi mask, verjetno pa tudi vedo, da fizično distanciranje ni v veljavi za člane istega gospodinjstva. Kako so na maske reagirale morebitne mimoidoče živali, ni znano.
View this post on Instagram

Veselili smo se, da se vrtec spet odpre. Zelo. Pa ne samo za naju, da bova lahko v miru delala, ampak sploh za njiju, ki sta dva meseca preživela brez druženja s prijatelji. Že nekaj tednov me redno sprašujeta, kdaj bosta spet šla v vrtec in ta bi se začel točno en dan pred Timonovim rojstnim dnem. Timon bi tako za svoj rojstni dan spet videl svoja dva najboljša prijatelja, ki ju tako močno pogreša. • Me tolaži, da je naš vrtec lokalni, pravzaprav vaški in menim, da je enako, če otroku pustim druženje s sosedovim najboljšim prijateljem, ki obiskuje isti vrtec kot pa, če bi ga dala v taisti vrtec. In ne predstavljam si, da jima ne bi pustila druženja še mesece. Do sedaj se nista nič družila, le z zadostno distanco sta se pogovarjala preko ograje. • No, danes sem vas na ig story poprosila, da z mano podelite vaša mnenja glede vrtca in če boste otroke spustili v vrtec, pa sem po vseh odgovorih različnih vzgojiteljic, ki so pisale, da jih vsaj prve tedne ne bi dale in da bo v vrtcih kot v kletki, zdaj v še večjem precepu. 😏 • Pa tudi, če jih prve dva tedna ne dam v vrtec ... Kdo pa pravi, da ne bo tretji ali četrti teden kakšen izbruh virusa... če grem na zihr, potem ne smem pustiti ne vrtca in ne druženja z drugimi otroci ki so v vrtcu. Torej izolacija. Je to za toliko časa (pol leta+) res primerno za 3 in 5 letnika? Ker virus bo očitno ostal med nami. Potem pa gre tako ali tako jeseni Timon v prvi razred, ki pa je obvezen. • Ogromno vas piše na to temo v inbox. Zanimajo me (in moje bralce) vaše odločitve. Prosim spiši v komentar kako si se/sta se odločila pri vas doma? Boste dali otroke v vrtec ali ne in kakšen je vaš argument? #hvala 💛 • • Vse, ki vas je slika z maskami zmotila. Nastala je za naš osebni spomin na to noro obdobje za nas. Seveda ne nosimo v gozdu mask. Nekako se mi je zdela primerna v tem kontekstu zato sem jo uporabila. • • #druzina #vrtec #karantena #mi #otroci #sportinastyle #maske

A post shared by Ana Žontar Kristanc (@ana.zontar) on

Kacin navdih za številne mlade

Vrnitev Jelka Kacina je za tiste, ki so ga lahko spremljali že med osamosvojitveno vojno, vir nostalgije, za mladino, ki ga tokrat v živo spremlja prvič, pa je Kacin s svojimi šaljivimi rešitvami tudi vir navdiha. Ko je mlade tolažil, da bo časa za stiskanje na klopcah še dovolj, se je znašel na srcozlomu, zdaj, ko mladim za lokacijo poroke predlaga nogometni stadion, pa se je znašel na profilu influencerke Maje Pinterič. Ta se je skupaj s pevko Manco Berlec in svojim prijateljem Lovrom Prešičkom fotografirala v poročni pozi z zelenim ozadjem in citirala Kacinov nasvet. Če bo do poroke res prišlo, jima seveda želimo vso srečo.