Tarči operacije sta bila "zgodovinska" mafijska klana Ferrante in Fontana iz Palerma. Oba klana naj bi usklajevala kriminalne dejavnosti iz Milana, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Prijeli so 91 mafijskih šefov in njihovih pomočnikov, izterjevalce dolgov ter druge vodilne ljudi obeh klanov. Zasegli so tudi za okoli 15 milijonov evrov premoženja.

Obtoženi so članstva v mafiji, izsiljevanja, sprejemanja ukradenih predmetov, pranja denarja, trgovine z mamili, prevar in športnih prevar, je sporočila policija.

Ansa izpostavlja, da si mafija želi prilastiti podjetja, prizadeta v krizi zaradi koronavirusa ter druge dejavnosti, ki so zaradi krize zaprte.

Oba klana sicer ob "tradicionalnih" kriminalnih dejavnostih že sodelujeta v gospodarstvu, saj nadzirata lokalno ladjedelnico, tržnico, bare in trgovine, trgujeta tudi s kavo in luksuznimi urami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Milanu so v okviru operacije danes prijeli tri brate, ki vodijo klan Fontana. Prijeli so tudi nekdanjega udeleženca resničnostne oddaje Big Brother, ki naj bi deloval v korist mafije.