Kot je povedal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so po prejemu obvestila na kraj napotili policiste in gasilce. Kot so sporočili popoldne, pa so v postopku identifikacije potrdili, da gre za pogrešanega 23-letnega državljana Poljske.

Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino Velikih soških korit, kjer so se ustavili.

Poljak je sestopil s poti do roba skale nad kanjon Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil preko skalnega previsa v reko. Po padcu je še nekaj deset metrov plaval po kanjonu, nato pa izginil. Njegovi sopotniki so poklicali na pomoč in že v soboto je stekla iskalna akcija.

Policisti in reševalci so pregledovali območje nizvodno od mesta padca v reko. Kljub intenzivnemu iskanju ga vse do davi niso našli.

Bovški policisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.