Kot so pojasnili v družbi, bodo morali vsi člani posadke in potniki nositi zaščitne maske, pred vstopom na letalo pa jim bodo izmerili telesno temperaturo. Vse bodo tudi »spodbujali« k zagotavljanju čim večje medsebojne razdalje.

»Za naše stranke in zaposlene je pomembno, da se kljub vsem težavam z julijem vrnemo k čim bolj normalnemu poslovanju,« je dejal generalni direktor družbe Eddie Wilson. Napovedal je tesno sodelovanje s pristojnimi na področju javnega zdravja, da bi v čim večji meri upoštevali ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.

V družbi so po Wilsonovih besedah prepričani, da lahko s ponovno vzpostavitvijo letalskih povezav pomagajo tudi pri okrevanju turističnega sektorja.

Ryanair in mnoge druge letalske družbe po vsem svetu so se zaradi koronavirusne krize znašle v nezavidljivem položaju, saj je povpraševanje po potniškem letalskem prometu skoraj izginilo, sledile pa so še uradne omejitve letalskega prometa po vsem svetu.

V začetku maja je Ryanair sporočil, da bo zaradi koronavirusne krize odpustil okoli 3000 ljudi oz. 15 odstotkov osebja, predvsem pilote in kabinsko osebje.