Zagorska občina je na stečajnega upravitelja Medijskih toplic Igorja Bončino naslovila zahtevo za začasno prekinitev vseh nadaljnjih aktivnosti glede prodaje Medijskih toplic. O pritožbi občine bo tako zdaj odločalo celjsko okrožno sodišče, ki vodi stečajni postopek, je razvidno iz izrednega poročila, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa.

Bončina je sodišču že predlagal, da poziv občine v celoti zavrne in mu kot stečajnemu upravitelju izda navodilo za nadaljevanje postopka prodaje. Zaradi omenjene pritožbe Bončina še ni sklenil prodajne pogodbe s podjetjem Meru v vrednosti 375.000 evrov, čeprav se je ločitveni upnik, ljubljansko podjetje za upravljanje naložb Alos, s prodajo strinjal. Bončina meni, da je poziv k ustavitvi postopka prodaje neutemeljen in za upnike škodljiv. Za neutemeljenega je označil tudi poziv občine k ustavitvi postopkov za pridobitev izjav predkupnih upravičencev. Povedal je, da je občina njegove poziv za uveljavljanje predkupne pravice prevzela 16. aprila letos, do izteka roka za uveljavitev pravice 4. maja pa ni odgovorila. »Tudi pri peti prodaji občina na moj poziv o uveljavljanju predkupne pravice ni odgovorila,« je dejal Bončina. Po njegovih besedah se občina v napovedi pritožbe sklicuje na odredbe vrhovnega sodišča s 30. marca in 8. aprila letos, po katerih roki v stečajnih postopkih ne tečejo. Ta očitek pa je zavrnil in poudaril, da imajo postopki zaradi insolventnosti značilnost nujnih zadev.

Občina je novembra lani izkazala zanimanje za nakup toplic. Kot so navedli, bi bile toplice, ki že vrsto let propadajo in so v zelo slabem stanju, za občino naložba v prihodnost. Občina je želela kupiti toplice po zmerni ceni in občinski svet je na novembrski seji župana Matjaža Švagana pooblastil za začetek pogajanj. Ta pa se potem niso začela. sta