Ob upoštevanju vseh predvidenih smernic in navodil vlade in pristojnih zdravstvenih oblasti bodo košarkarji Olimpije po več kot dveh mesecih znova trenirali. Glavni trener ekipe Jurica Golemac ter pomočnik Teo Ćizmić in trener za telesno pripravo Filip Ujaković so se minuli konec tedna vrnili iz Hrvaške ter so posledično primorani vsaj teden dni preživeti v samoosamitvi.

Zato bo treninge v naslednjem tednu vodil pomočnik glavnega trenerja Dragiša Drobnjak, ob pomoči nekaterih trenerjev ekip iz mlajših starostnih kategorij ter športnega direktorja ljubljanskega kluba Sanija Bečirovića. Že v marcu sta se v Združene države Amerike vrnila tudi Mikael Hopkins in Codi Miller McIntyre.

Košarkarji Cedevite Olimpije so zadnjo tekmo v tej tekmovalni sezoni odigrali 10. marca, ko so v tretjem krogu lige Nova KBM za prvaka gostovali v Domžalah in Helios Suns premagali z 82:69. Dan pred tem so zmaji v Stožicah pred praznimi tribunami z 81:79 v predzadnjem krogu rednega dela regionalne lige Aba ugnali Budućnost

Vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so bila zaključena v petek, 20. marca, končni vrstni red ekip v članski kategoriji pa ni bil določen. Tekmovalna sezona 2019/20 je bila v ligi nova KBM prekinjena 12. marca 2020, vodstvo lige Aba pa je prav tako 12. marca 2020 prekinilo tekmovanje v sezoni 2019/20.

Odločitev o tem, ali se bo regionalna liga, prekinjena krog pred zaključkom rednega dela in začetkom končnice, nadaljevala, bo najverjetneje sprejeta konec maja, ko se bodo predstavniki klubov znova seznanili z aktualnimi razmerami po državah.

Pred prekinitvijo je bila Cedevita Olimpija še vedno v položaju za preboj v končnico tekmovanja, saj je imela skupaj z Mornarjem iz Bara na svojem računu 13 zmag in osem porazov. Ljubljanski košarkarji bi morali v zadnjem krogu rednega dela gostovati pri novomeški Krki, Črnogorci pa bi se morali v Beogradu udariti z Mego Bemax.