»Če pritožbe ne bode uspešne, Lyon in Paris Saint Germain tvegata, da bosta v ligi doživela pravi polom. Igrala bosta namreč proti ekipama, ki bosta za razliko od njiju precej bolje pripravljeni,« je za španski As dejal predsednik kluba, ki je na prvi tekmi osmine finala Juventus premagal z 1:0. PSG se je v četrtfinale že uvrstil.

Uefa se je na poročanje Asa že odzvala. Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, trditve o 7. avgustu ne držijo. »Nič ni bilo odločeno, čisto nič,« agencija navaja Uefinega predstavnika za stike z javnostmi. Dodajajo, da obstajajo različni možni datumi za tekme, a ni še nič določenega.

Francosko ligo so že zaključili, v državi pa do septembra niso dovoljeni profesionalni športi, kar pomeni, da francoski ekipi pred tekmami lige prvakov ne bosta igrali nobene tekme, medtem ko druge glavne lige v Evropi načeloma načrtujejo zaključek sezone.

V osmini finala lige se morajo odigrati še povratne tekme Juventus-Lyon, Manchester City-Real Madrid, Bayern-Chelsea in Barcelona-Napoli. Atalanta, Leipzig, Atletico Madrid in PSG so že napredovali v četrtfinale.