V ponedeljek se bo od zahoda spet pooblačilo. Dopoldne se bodo v zahodni polovici Slovenije začele pojavljati padavine, deloma plohe, ki bodo sredi dneva in popoldne občasno segle tudi nad osrednje kraje. Na vzhodu bodo vmes tudi sončna obdobja. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 15 do 23 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na torek se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo. V torek bo oblačno in deževno, le na severovzhodu bo dan povečini brez padavin. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo.

Vremenska slika: Nad zahodnim delom Sredozemlja se poglablja ciklonsko območje. Od jugozahoda doteka k nam topel in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo zmerno, občasno ponekod pretežno oblačno. Pihal bo veter južnih smeri.

V ponedeljek se bo od zahoda pooblačilo. Dopoldne bodo v sosednjih krajih Italije in zahodne Hrvaške občasno padavine, popoldne se bodo krajevne plohe pojavljale tudi nekoliko vzhodneje. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.

Biovreme: Vpliv vremena na počutje ljudi bo ugoden in spodbuden. V noči na ponedeljek bo obremenitev naraščala. V ponedeljek bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi. Pojavljala se bo v obliki slabega počutja, s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, utrujenostjo in potrtostjo. Spanje v noči na torek bo moteno.