Po besedah izvršne direktorice Eventima SI Nicole Radermacher "namreč številni organizatorji vlagajo vso svojo energijo v iskanje nadomestnih terminov in potrebujejo nekaj časa za usklajevanje datumov z izvajalci, prizorišči in številnimi drugimi udeleženci".

V podjetju Eventim SI se tako pridružujejo kampanji Obdrži vstopnico in podpri prihodnost slovenskih prireditev ter organizatorjem javnih prireditev pri predlogih vladi za omejitev katastrofalnih posledic v panogi, ki jo je epidemija poleg turizma najbolj prizadela. Kot so pojasnili, jih je vladna prepoved javnega zbiranja pahnila v zelo negotovo prihodnost poslovanja.

Od vlade pričakujejo, da bo sledila tujim praksam pri sproščanju ukrepov za javno zbiranje in organizacijo prireditev. Obenem opozarjajo, da bo nujna tudi finančna pomoč, brez katere organizatorji prireditev in povezana podjetja krize ne bodo preživeli.

Sicer pričakujejo, da se bodo v naslednjih tednih oziroma mesecih postopoma sprostili ukrepi in da bo dovoljen obisk prireditev, najprej manjših, "pa vendar bo to za nas začetek postavljanja nazaj na noge," opozarja Nicole Radermacher.