"Poleg tega jih je včeraj večina dobila univerzalni temeljni dohodek," je še zapisal Janša.

Janša je že v petek delil fotografijo članov SD, ki so se na kolesih udeležili protesta v Ljubljani, in fotografijo z mariborskega Trga svobode, kjer je eden od protestnikov vihtel zastavo. Ob tem je pripisal, da je v času pandemije koronavirusa ekstremna levica organizirala protivladne proteste pod zastavo komunistične Jugoslavije, udeležili pa so se jih tudi poslanci z majico s sliko Tita.

Evropska poslanka in podpredsednica SD Tanja Fajon je odgovorila, da se je premier zmotil. "Ni šlo za protest ekstremne levice, ampak mirne proteste civilne družbe po vsej Sloveniji proti desni populistični vladi," je dodala.

Na proteste se je že v petek odzval tudi prvak NSi in obrambni minister Matej Tonin. Kot je zapisal na twitterju, sporočila protestov ne smemo preslišati in ga je treba obravnavati resno. Kot družba pa se moramo potruditi, da bomo našo demokracijo ohranjali in razvijali z dialogom in v okviru demokratičnih institucij.

Kot je danes na facebooku zapisal Tonin, je petkove proteste razumel predvsem kot odraz naveličanosti nad vsemi omejitvenimi ukrepi in kot strah pred negotovo prihodnostjo. "V krizi, ki jo je povzročil covid-19, so to pričakovani odzivi ljudi," je prepričan.

"Ko pa sem na različnih večernih poročilih in portalih videl, kako del opozicije v težkih trenutkih zlorablja proteste in hujska udeležence z lažnivimi argumenti, sem v tistem trenutku tvit zbrisal, saj sem se počutil opeharjenega in zlorabljenega," je pojasnil.