Kolo kot orožje

Delo policistov je izredno nevarno, nepridipravi bi namreč storili vse, da bi pobegnili nekaznovani. Nedavni napad v Trebnjem se na srečo vseh vpletenih ni končal tragično. Možje v modrem so dobili klic o nevarnem početju 66-letnika. Ta je hodil po sredini ceste, ob sebi potiskal kolo in bil pijan, s tem pa je ogrožal tako sebe kot druge udeležence v prometu. Policisti so mu izdali kazen, s katero pa se alkoholno podmazan gospod nikakor ni strinjal. Do svojih »krvnikov« se je začel vesti nedostojno, opozorila in ukaze je ignoriral, v enega od policistov pa celo zalučal kolo. Zakaj je to storil, bo moral razložiti sodniku. Policist jo je odnesel z lažjimi poškodbami, o stanju kolesa niso poročali.

Rešili sladkosnedega ježka

Nemški policisti pa so se pred dnevi »borili« z bitjecem, oboroženim z bodicami, in mu rešili življenje. Lačnega ježa je namreč premamil bananin napitek v lončku, v katerega se je nespretno ujel z glavo. Nočna patrulja je nemočno žival sredi ceste osvobodila iz zanjo smrtonosne pasti in ježa spustila na svobodo na bližnjem travniku.

S palicami nad žejne

V Indiji so se upoštevanja koronaukrepov lotili s trdo roko. Že ob njihovi uvedbi smo lahko brali, kako so policisti s palicami in gumijevkami kaznovali kršitelje karantene, pred dnevi pa je do fizičnih spopadov prišlo ob omilitvenih ukrepih. Oblast je namreč odprla trgovine z alkoholom, pred katerimi so se prerivali žejni državljani. Policisti so z gumijevkami ohranjali red in disciplino. »Alkohol nam bo vlil moči, da ohranimo socialno distanco med pandemijo,« je povedal moški iz Kalkute. Ste že kdaj naleteli na pijanca, ki se je držal zase in ni rinil v vas? No, možje postave so se ponekod ohranjanja socialne distance v čakalni vrsti lotili s krogi, narisanimi s kredo. A ponekod bele črte opojnih substanc željnih niso zadržale. Izbruhnili so neredi, trgovine so zaprli.

Po lamborghinija s tremi dolarji

(Ne)prijetno presenečen je bil ameriški policist, ki je v ponedeljek na avtocesti ustavil voznika, ker je vozil izjemno počasi. Vključil je sireno, voznik je ustavil. »Koliko si star? Pet let?« je bil med pogovorom z nevsakdanjim voznikom začuden policist. Fantek je sedel na robu sedeža, saj je le tako dosegel stopalke. Avto je vzel doma po prepiru z mamo, ki mu ni hotela kupiti luksuznega športnega avtomobila, zato je šel sam ponj na pot v Kalifornijo, kjer živi njegova sestra. Načrt je bil dokaj nedodelan, saj je imel fantič v denarnici zgolj tri dolarje, cene lamborghinijev pa se začnejo pri 200.000 dolarjih. Deček je po oceni policije prevozil od tri do pet kilometrov. Samo za predstavo: njegova pot do sanjskega avta je dolga najmanj 800 kilometrov, kolikor znaša najkrajša (zračna) razdalja med tema dvema zveznima državama. Zgodba je dobila srečen konec – lokalni prodajalec avtomobilov je dečka povabil na en krog z njegovim sanjskim avtom.

Kaj? Na Otoku zakladov sem?

Ameriški Disney World s svojimi velikimi letovišči, restavracijami, trgovinami in kar štirimi tematskimi parki z vožnjami obiskovalce vabi na nora doživetja. Toda ne te dni. Park je zaprt že od srede marca, a so v njem pred dnevi našli 42-letnika, ki je kampiral na sicer zapuščenem Disneyjevem otoku. »Nisem vedel, da sem na tuji posesti. Zdelo se mi je, da sem v tropskem raju,« je po tednu dni življenja v divjini policiji ob aretaciji povedal Richard. Kako je prišel v park in kako mu je uspelo tako dolgo (neopaženo) kampirati, še ni jasno. Otok odkritij oziroma zakladov je velik enajst hektarjev, na njem živi kar 130 različnih vrst živali. Od srede 90. let so ga obiskovale le raziskovalne ekipe in očitno še Richard. Policija mu težko verjame, da ni vedel, kje je in kaj počne, saj je na območju ogromno znakov, ki prepovedujejo gibanje. Moškega je varnostna služba iskala s helikopterji, čolni in peš. Dobil je dosmrtno prepoved obiskovanja Disneyjevih atrakcij.

Pripravila Tamara Krivec