Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Motorist je letošnja tretja smrtna žrtev na območju PU Novo mesto. V zadnjih petih letih je na tem območju v prometnih nesrečah umrlo 12 voznikov enoslednih motornih vozil, med njimi je devet motoristov in trije vozniki mopedov. Osem prometnih nesreč se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti, tri prometne nesreče pa so zgodile zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. V enem primeru pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu, so sporočili iz policije.

Ob tem policisti pozivajo motoriste k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. Pozvali so tudi, naj motoristi hitrost prilagodijo tako omejitvam kot tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizčnem stanju ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu, so še zapisali. Ostale prometne udeležence pa so policisti opozorili na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu.