Začetek današnje seje odbora za gospodarstvo, na katerem naj bi ta obravnaval vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme, so zaznamovali postopkovni zapleti. Predstavniki opozicije so opozarjali na mnenje zakonodajno-pravne službe, da za obravnavo in potrjevanje drugega predlaganega sklepa ni podlage v poslovniku, zakonu in ustavi.

Vlada je v drugim sklepu, ki naj bi ga potrjeval DZ, med drugim navedla, da vlada Marjana Šarca ni pravočasno poskrbela za dopolnitev in aktiviranje državnega načrta zaščite in reševanja za primer epidemije novega koronavirusa in da je sprejem zaščitnih ukrepov potekal v izrednih okoliščinah. Sklep opominja tudi na pomanjkanje zaščitne opreme v času razglasitve epidemije in dodaja, da jo je nova vlada nato zagotovila v zadostni količini, in to po nižji ceni kot prejšnja.

V opoziciji so obravnavi takšnega sklepa ostro nasprotovali. Poslanec Levice Miha Kordiš je spomnil na mnenje zakonodajno-pravne službe DZ, da za obravnavo takšnega sklepa ni podlage v ustavi, zakonu in poslovniku. Poslanec SD Franc Trček je dodal, da poslovnik predvideva le seznanitev DZ s takšnim poročilom, ne pa tudi sprejemanja sklepov. Podobno je ugotavljala tudi poslanka Levice Violeta Tomić.

Tina Heferle iz LMŠ je opozorila, da sklep vnaprej prejudicira, kaj naj bi odbor za gospodarstvo ugotovil, kar je absurdno. Po njenem mnenju bi obravnava takšnega sklepa pomenila grob poseg izvršne v zakonodajno vejo oblasti. Podobno so ocenjevali tudi Meira Hot (SD), Marko Bandelli (SAB) in Aljaž Kovačič (LMŠ).

Predsednik odbora Branislav Rajić iz SMC je sicer oporekal, da gre za akt, ki bi ga DZ vendarle lahko obravnaval. Proceduralne predloge o prekinitvi seje je nato nameraval dati na glasovanje, vendar pa so v opoziciji oporekali tudi temu. Trček je opozoril, da tisto, kar nima pravne podlage, ne more biti niti predmet poslanskega dela niti glasovanja.

Vendarle pa je slabi uri in pol proceduralnih zapletov in po nastopih koalicijskih članov odbora Jurija Lepa (DeSUS) in Janija Möderndorferja (SMC) odločil, da sejo prekine do 12.30. Tudi Lep je namreč pojasnil, da se v koaliciji zavedajo potrebe po preoblikovanju sklepa. Möderndorfer pa je opomnil, da bi z začetkom razprave o sklepu razprava o njem dobila legitimnost.