Naša akcija, ki smo jo skupaj z Zavarovalnico Triglav namenili domovom starejših po Sloveniji, ima res dober odmev in vsak teden prihajajo nova in nova pisma zahval in podpor. V vsak dom po Sloveniji namreč tedensko brezplačno pošljemo paket Razvedril in pet izvodov Nedeljskega dnevnika, da si stanovalci v teh dneh, ki jih morajo preživeti brez najdražjih, lahko vsaj malo krajšajo čas.

Iz Doma upokojencev Sežana smo dobili ganljivo pismo direktorice Rosane Šturm. Takole piše: »Hvaležni smo za pozornost in donacijo, ki ste jo z Zavarovalnico Triglav namenili v teh težkih časih. Veliko nam pomeni, prijetno ste nas presenetili.

Hvala vam za možnost razvedrila. Stanovalci so navdušeni in se zabavajo. V našem zavodu prebiva gospa, ki je decembra praznovala sto let in še vedno rešuje križanke.

Stanovalci so dobro in okužb ne beležimo. So pa ti dnevi zelo drugačni od običajnih, ker so prikrajšani za obiske najdražjih. Veseli in hvaležni so vsake pozornosti, ki jim je namenjena. Hvala, da ste tudi vi del našega 'doma'.«

Tudi v Domu starejših občanov Kočevje so veseli izvodov časopisa in križank. »Moramo vam povedati, da so bili zelo hvaležni za tako lepo gesto. Ostanite zdravi,« sporoča Darja Osmak.

Iz Doma starejših občanov Krško so nam sporočili, da stanovalci pridno berejo in rešujejo križanke, kar jim v času izolacije veliko pomeni in jim krajša čas. Tako kot tudi v Zavodu sv. Rafaela Vransko.

»Zahvaljujemo se za vašo pozornost do naših stanovalcev in podporo skupnim prizadevanjem za njihovo dobro počutje,« so med drugim zapisali tudi iz Doma sv. Jožefa Celje.

S fotografijami, ki jih objavljamo, pa so nas razveseli iz centra DEOS Medvode. Zapisali so: »Kot prvo se vam moramo zahvaliti za darovane revije. Razdelimo jih med stanovalce, ki si z njimi krajšajo čas. Po skoraj dveh mesecih izolacije, ko svojce in prijatelje vidijo samo prek skypa in viberja in ko so skupinske dejavnosti v centru ukinjene oziroma zelo omejene pod strogimi varnostnimi pravili, jim vsaka takšna gesta, akcija, kot je vaša, vliva optimizem in moč.«

Za zdaj, kot pravijo, nihče od stanovalcev še ni napisal kakšne pesmice ali česa podobnega za objavo – jih pa k temu spodbujajo in ko bodo kar koli spisali, bodo tudi posredovali.

Vabilo pa velja tudi vsem drugim: napišite nam vaše misli, strnite vaše občutke, pozdravite svoje bližnje prek našega časopisa. Vemo, da stik ne bo živ, kot bi najraje videli, a vseeno je toplo pri srcu, ko človek prebere, da nekdo v teh težkih časih misli nanj in mu pošilja pozdrave. Pismo nam lahko pošljete po elektronski pošti na naslov: info@nedeljski.si ali pa po navadni pošti Nedeljski dnevnik, Kopitarjeva 2, 1000 Ljubljana (pripis: domovi). Veseli bomo tudi vaših fotografij.