Angleški klubi naj bi na ponedeljkovem sestanku privolili v nadaljevanje sezone. Do zaključka slednje je še 92 tekem, ki pa se bodo odigrale na praznih stadionih. Tribune brez navijačev pa ne bodo edina sprememba, saj bodo strogi ukrepi veljali tudi za igralce. Ti se ne bodo smeli več objemati, prepovedana bo izmenjava dresov kot tudi pljuvanje na zelenico, vsak nogometaš pa bo moral vodo piti iz svoje plastenke. »Kdor pravil ne bo spoštoval, bo najverjetneje kaznovan z rumenim kartonom,« je napovedal vodja zdravniške službe pri Mednarodni nogometni zvezi Michel D'Hooghe.

Kot še pišejo otoški mediji, bodo tekme bržkone odigrane na nevtralnih igriščih, krajši pa bo tudi premori med tekmami, saj želi vodstvo lige prvenstvo zaključiti do konca avgusta. Tudi zato je v načrtu povišanja števila menjav s treh na pet.

Po 29 krogih sicer v angleškem prvenstvu vodi Liverpool, ki ima kar 25 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem. Aktualni evropski prvaki za prvi naslov po 30 letih tako potrebujejo le še dve zmagi.