Osumljenec je imel v času, ko so ga zalotili v trgovini, pri sebi cigarete, čokolade in vžigalnike v vrednosti dobrih 800 evrov, ki jih je nameraval odnesti brez plačila. S poškodovanjem vrat pa je lastnikom povzročil za več kot 1500 evrov škode, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Moškega sumijo tudi, da je na Mariborski ulici v Celju konec marca invalidu vzel denarnico s 150 evrov gotovine. Iz odklenjene kleti stanovanjske hiše pa je isti dan odnesel različno orodje, kamero in več drugih predmetov, vrednih dobrih 500 evrov. Lastnik, ki ga je zalotil pri tatvini, ga je skušal zadržati, a ga je vlomilec odrinil in pobegnil.

Poleg tega je v zadnjih mesecih vlomil tudi v trgovino s čevlji v Celju in odnesel več parov, iz trgovskega centra v Celju pa iz ene od trgovin tri dražje kose oblačil.

Prav tako je najmanj šestkrat vlomil v gostinske lokale v Celju in odšel s hrano, pijačo in denarjem. Sumijo pa ga tudi več tatvin v trgovinah.

V štirih primerih je nadalje osumljen kršitve nedotakljivosti stanovanja. Dvakrat naj bi namreč vlomil v nenaseljeno stanovanje na Mariborski ulici, dvakrat pa v prostore nekdanjega gostinskega lokala na Aškerčevi v Celju in v teh prostorih bival.

Moškega so zaradi tovrstnih kaznivih dejanj v preteklosti že večkrat kazensko ovadili, bil pa je tudi obsojen.