Italijanski varnostni organi so ga v nedeljo ob približno eni uri zjutraj zasledovali na podlagi sporazuma med Italijo in Slovenijo o čezmejnem policijskem sodelovanju. Na območju Gorice v Italiji namreč ni upošteval njihovih znakov, njihovemu nadzoru pa se je poskušal izogniti tako, da je zapeljal v Slovenijo. Na območju nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi je z veliko hitrostjo zapeljal mimo kontrolne točke in nadaljeval nevarno vožnjo proti Novi Gorici in Solkanu, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Novogoriški policisti so o dogodku takoj obvestili policijske patrulje na širšem območju Nove Gorice, ki so se takoj vključile v zasledovanje voznika. Ustavili so ga na parkirišču večje trgovine v Šempetru pri Gorici. V avtomobilu toyota yaris z italijanskimi registrskimi številkami pa je bil tudi 21-letni sopotnik, prav tako italijanski državljan.

Vozniku so izmerili 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, glede na rezultate hitrega testa pa je bil tudi pod vplivom prepovedanih drog, medtem ko je nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi odklonil. Pridržali so ga na Policijski postaji Nova Gorica, zaradi neupoštevanja znakov policistov in nevarne vožnje pa bo zoper njega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poleg tega bodo na zdravstveni inšpektorat zoper njega podali predlog zaradi kršitve vladnega odloka proti širjenju bolezni covid-19.