Ne Mars, frizerski salon

Ta teden je v Sloveniji zavel nov veter, saj sta se zaradi sprostitve ukrepov odprla kar dva temelja urejene slovenske družbe: gostilne in frizerski saloni. Zaprtje slednjih je pestilo tudi kar nekaj politikov, razen seveda Aleksandre Pivec, ki se očitno striže in barva ne glede na vladne ukrepe. Priložnost za barvanje narastka in striženje konic je takoj v ponedeljek izkoristila nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek, ki je poleg fotografije s terena, ki jo spominja na Mars, v zapisu okrcala prav tiste, ki so, namesto da bi bili zgled, hodili k frizerju »na črno«.

Ni kirurški postopek, ampak frizerska storitev

Podobno se je odprtja frizerskih salonov razveselil predsednik republike Borut Pahor, ki še vedno snema svoje poliglotske pozdrave svetu, v vmesnem času pa ga je pestila tudi huda nespečnost, zaradi katere je šel ob treh zjutraj na kolo. No, zdaj se lahko umiri, saj lahko spet mirne vesti skrbi za svoj videz tudi s pomočjo frizerja Mareta. Medtem ko je Bratuškova salon primerjala z Marsom, je Pahor striženje primerjal z zapletenim kirurškim postopkom. »Ni bilo nevarno, je pa bilo odrešujoče,« je zapisal. Ah, politiki, takšni so, kot mi.

Janša ne potrebuje frizerja in je lahko doma

Kot nas je podučil že vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, so v času karantene bolj problematične damske frizure, saj je treba sanirati narastke, ter seveda frizura predsednika republike. Med bolj neproblematične pa sodi pričeska predsednika vlade Janeza Janše, ki se je že nekaj časa drži sloves, da se jo da urediti z viledo. Da ga odprtje salonov ne gane, je Janša povedal tudi na svojem instagramu, ko se je slikal s sinovoma in pripomnil, da komaj čakajo frizerja, ampak zgolj nekateri. Nato je še objavil fotografijo sinov z mečem in ščitom, kako se borita proti virusu. Težka bo, fanta.
View this post on Instagram

Komaj čakamo frizerja. Nekateri 😆

A post shared by Janez Janša (@jjansasds) on

Logar in “pokaži, kaj imaš”

Instagram profil ministra za zunanje zadeve Anžeta Logarja od februarja miruje, saj je Logar svoje dejavnosti preselil na uradni profil ministrstva za zunanje zadeve. Zaradi ukrepov omejevanja širjenja virusa pa je prav minister, ki bi moral največ potovati, te dni priklenjen na svojo pisarno. Logar tako lahko bolj ali manj objavlja samo posnetke sebe, kako prek spletne kamere komunicira z drugimi ministri, zaradi zamejenega kadra pa mora kdaj tudi kaj pokazati, na primer tablico z napisom Slovenija, ali zastavo, kakršno je pokazal nemškemu ministru, ko sta se pogovarjala o strateškem partnerstvu.

Tanja Žagar za prvi maj obeša perilo

Odprtje frizerskih salonov in teras gostiln je skorajda zasenčilo praznovanje prvega maja, praznika dela. Ker letos kresovanja in veselice niso bili dovoljeni, se je vsak znašel po svoje, nekateri so zgolj kolesarili okoli parlamenta in vladne palače, drugi pa so ostali doma. Med slednjimi je bila tudi Tanja Žagar, ki je na praznik dela obešala perilo. Kot je zapisala pod fotografijo, je to njeno najljubše hišno opravilo, glede na število ključnikov, med katerimi sta bila tudi #joy in #mylife (veselje in moje življenje), pa smo posumili na sarkazem.

Terase odprte, karantenske zveze pa propadajo

Omejitve gibanja med občinami in gospodinjstvi so na različne načine prizadele ljubezensko življenje mlajše generacije, ki se je na različne načine spopadala z dejstvom, da je ljubiti in varati dovoljeno zgolj znotraj iste občine. Kot smo lahko spremljali na profilu srcozlom, so se v tem času spletle številne zasilne zveze, še več pa je bilo posameznikov, ki so bili tudi v karanteni zgolj »seenani«, torej ignorirani s strani simpatij. Verjamemo, da bo dogajanje ob sproščanju ukrepov precej živahnejše, sodeč po enem od zapisov pa so se številne karantenske zveze končale manj kot 24 ur po odprtju teras gostinskih lokalov. Uf.