Španska rokometna zveza (RFEBM) je na seji upoštevala predlog izvršnega odbora in zaradi izrednih razmer predčasno končala sezono, poroča časnik Mundo Deportivo. To pomeni, da je naslov prvaka pripadel katalonskemu klubu, za Barcelono je letošnja zmaga v španskem prvenstvu tako jubilejna deseta zaporedna, skupno pa že 27. v klubski zgodovini.

Vodstvo tekmovanja je obenem odločilo tudi, da letos iz prve lige ne bo izpadel noben klub, iz druge lige pa se bosta vanjo uvrstili vodilni ekipi, tako da bo imela najmočnejša španska liga v naslednji sezoni 18 članov, kar pa morajo potrditi še na junijski skupščini zveze.

Špansko rokometno ligo so sicer prekinili 11 krogov pred koncem, Barcelona, ki je pred tem zmagala na vseh 19 tekmah, je imela ob prekinitvi na prvem mestu 38 točk, pet več kot Ademar Leon.

Barcelona, ki se ji bo v naslednji sezoni pridružil še en slovenski rokometaš, sedanji član Kielc Blaž Janc, ima tako v tej sezoni že šest lovorik, decembra pa bo imela priložnost še za sedmo, saj bo takrat na sporedu zaključni turnir lige prvakov. V tem tekmovanju je krovna evropska rokometna zveza zaradi koronavirusa v tej sezoni odpovedala izločilne boje in najboljše štiri ekipe rednega dela poslala neposredno na zaključni turnir decembra.