Gradnja trgovskega centra Ikea v Ljubljani se kljub epidemiji koronavirusa ni upočasnila, pravi vodja trga in trgovine Ikea Slovenija Cas Lachaert. Zagotovil je, da skrbijo za varnost in zdravje na gradbišču, kjer vsakodnevno dela približno 200 ljudi. Čeprav Lachaert zagotavlja, da gre gradnja po načrtih, s konkretnim datumom odprtja ni želel postreči, ker da je še prezgodaj.

»Običajno od postavitve temeljnega kamna do odprtja trgovine mine 12 mesecev in trenutno smo na dobri poti,« je dejal Lachaert, ki pa je bil tako previden z napovedmi, da ni želel potrditi niti, da bi vrata trgovine odprli letos, čeprav naj bi oktobra minilo leto od postavitve temeljnega kamna. Približen znanilec, kdaj bi kupci lahko vstopili v prvo Ikeino trgovino v Sloveniji, utegne biti začetek iskanja kadra za večino od predvidenih 300 delovnih mest. Večino zaposlenih namreč začnejo iskati približno šest mesecev pred odprtjem.

Lachaert je razkril, da so doslej zaposlili okoli 15 ljudi, ki sestavljajo menedžersko ekipo ljubljanske trgovine. Za vsak odprto delovno mesto prejeli okrog 200 življenjepisov.

Interes za delo v Ikei je še toliko bolj zanimiv, ker družba za zdaj še ni razkrila, kakšne osnovne plače si lahko obetajo zaposleni v ljubljanski trgovini.

Posodabljajo cestno infrastrukturo

Poleg trgovine Ikea, ki ima že zaključeno fasado in streho, trenutno gradijo oziroma posodabljajo okoliško cestno infrastrukturo. Navezava na Šmartinsko cesto je praktično že končana, potrebna je le še zadnja plast asfalta, ki jo bodo položili tik pred odprtjem trgovine. Gradbeni delavci trenutno gradijo podaljšek Cilenškove ulice, ki bo povezoval Ikeo in bližnji Mercatorjev hipermarket. Omenjena povezava naj bi bila končana poleti, namenjena pa bo le pešcem in kolesarjem.