»Zagotovo smo zainteresirani in smo tudi že izrazili zanimanje,« je za nemško tiskovno agencijo DPA dejal prvi mož Indijskega olimpijskega komiteja Narinder Dhruv Batra, a dodaja, da bo pred uradno najavo kandidature njegova država najprej morala počakati na umiritev krize povezane s koronavirusom. »Najprej bo treba premagati koronavirus. Z oblastmi se moramo še sestati in dobiti njihovo dovoljenje. Ko ga bomo prejeli, bomo začeli delati v tej smeri,« je še dejal Batra.

Letošnje poletne olimpijske igre, ki bi morale potekati v Tokiu, so bile sicer zaradi pandemije prestavljene na prihodnje leto, nato pa bo čast organizacije največjega športnega dogodka pripadla Los Angelesu, štiri leta kasneje pa še Parizu. Zanimanje za olimpijske igre leta 2032 so sicer izkazale tudi Nemčija in Avstralija.

In čeprav Indija še nikoli ni gostila olimpijskih iger, pa ni povsem neizkušena glede prirejanja velikih športnih dogodkov. Doslej je že dvakrat gostila azijske igre (1951, 1982), pred desetimi leti pa tudi igre Commonwealtha. Vsa tri tekmovanja so sicer potekala v New Delhiju.