Amazon je zaradi povečanja naročil v času pandemije koronavirusa zaposlil 175.000 dodatnih delavcev, vendar pa, kot pričajo številni protesti po ZDA in drugod po svetu, zagotavljanje zaščitne opreme ni sledilo tempu zaposlovanja.

»Odstopil sem zaradi razočaranja nad odpuščanji žvižgačev, ki so opozarjali na skrbi v skladiščih Amazona,« je sporočil Bray in izpostavil dva sodelavca, ki sta pomagala pripraviti video o razmerah po skladiščih. Utemeljitev za to, da sta izgubila službo, je po Brayjevem mnenju vredna vsakega posmeha, saj da je jasno, da so ju odpustili, ker sta sodelovala pri videu.

Bray je opozoril na velike razlike pri Amazonu, kjer imajo zaposleni v skladiščih nizke plače, nimajo zdravstvenega zavarovanja in dovolj zaščitne opreme. Zaposleni pri Amazon Web Services pa naj bi bili druga kasta z visokimi plačami in ugodnostmi. Amazon je prej že odpustil nekaj zaposlenih, ki so organizirali protestne shode za opozarjanje na pomanjkljivosti. Zvezna država New Yorko tem vodi preiskavo.