Trgovina s sedežem v New Yorku je tako postala prva žrtev koronavirusa med nacionalnimi trgovskimi verigami, čeprav so njene težave trajale že dlje časa. Pandemija koronavirusa je povzročila zaprtje vseh 492 trgovin po ZDA, saj je dolg narasel na okrog dve milijardi dolarjev.

Levji delež dolga si je J. Crew ustvaril leta 2011 z nakupom finančnih podjetij TPG Capital in Leonard Green & Partners. J. Crew sicer med postopkom stečajne zaščite ne bo propadel. Okrog 1,65 milijarde dolarjev dolga se bo spremenilo v lastniške deleže, sveži kapital pa bo omogočil nadaljevanje poslovanja.

Starševsko podjetje Chinos Holdings je sporočilo, da ima od ene milijarde do deset milijard dolarjev dolga do skupaj 25.000 upnikov. Prav toliko pa naj bi bilo tudi vredno njegovo premoženje.

J. Crew je že pred koronavirusom skušal zmanjšati breme dolga s preoblikovanjem hčerinske družbe Madewell v samostojno podjetje. Z uvodno javno prodajo delnic so računali na 970 milijonov dolarjev, vendar pa so si marca premislili zaradi po dolgem času dobrega prvega poslovnega četrtletja. Prodaja J.Crewa je lani padla za štiri odstotke na 1,7 milijarde dolarjev, prodaja Madewella pa je v istem času narasla za 15 odstotkov na 602 milijona dolarjev.