Četrtkova oddaja Tarča, že druga posvečena nabavam varovalne in medicinske opreme za potrebe obvladovanja epidemije novega koronavirusa, je zelo odmevala v javnosti. Knafelj je v oddaji med drugim pojasnil, da ventilator, ki ga je zavod za blagovne rezerve naročil pri podjetju Geneplanet, ni primeren za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi covida-19. S tem, ko se je javno izpostavil, je Knafelj v javnosti požel veliko hvale, a tudi javne napade in grožnje.

Knafelj je grožnje že prijavil policiji. Zaradi varovanja osebnih podatkov na policiji podrobnosti niso razkrili, so pa v soboto potrdili, da so prejeli prijavo groženj prek družbenih omrežij.

Kot so opozorili v zdravniški zbornici, se je v Sloveniji nasilje, ki so ga deležni zdravstveni delavci, v preteklosti prepogosto jemalo premalo resno, zato je že prihajalo do najbolj tragičnih dogodkov, kar pa se ne sme več ponoviti.

Tudi prebivalce so pozvali, da kriza zaradi koronavirusa in z njo povezano dogajanje ni in ne sme biti povod ali opravičilo za to, da bi postali nestrpna in celo nasilna družba. "Dostojna, spoštljiva komunikacija je osnovni pogoj za svobodno izražanje mnenj in upoštevanje stroke, brez katere zdravljenje covida-19, pa tudi vseh drugih bolezni, ne bo uspešno," so še zapisali v zbornici.

Zdravniška zbornica pa je prejela tudi opozorila o neprimernih stališčih, ki naj bi jih v preteklosti na družbenih omrežjih objavil oz. delil Knafelj. Za razjasnitev morebitne kršitve kodeksa zdravniške etike bo zadevo obravnaval odbor za pravno-etična vprašanja zbornice, so napovedali. Knafelj se je medtem že opravičil za objave, če je z njimi koga užalil.