Pri španskem prvoligašu iz Valencie so sredi marca razkrili, da se je z virusom covid-19 okužilo kar 35 odstotkov njihovega moštva in namignili, da je za to najverjetneje odgovorna prav tekma v Milanu. Med okuženimi so bil tudi Ezequiel Garay, Jose Gaya in Eliaquim Mangala.

»Tekmo proti Atalanti je bilo grozno igrati. Mnogi nogometaši so kasneje zboleli,« je za špansko TV 3 dejal vezist Valencie Daniel Wass. »Želim si, da bi bil zdaj na Danskem s svojo ženo in otrokoma. Verjamem, da je kljub vsemu na Danskem varneje kot tu v Španiji. Mnogo ljudi je umrlo, bolnišnice pa so prenatrpane. Zadnjih šest tednov nismo smeli zapustiti svojih domov. Je zelo težko, še posebej, ko se pogovarjam z družino na Danskem, ki lahko odide na sprehode,« je še povedal Wass.

Da je tekma med Atalanto in Valencio, ki jo je obiskalo skoraj 45.000 navijačev, verjetno močno pripomogla k širitvi koronavirusa je sicer dejal tudi vodja oddelka za intenzivno nego bolnišnice v Bergamu Luca Lorini. »Prepričan sem, da so objemanje in poljubljanje na razdalji nekaj centimetrov močno pospešili širjenje infekcije,« je za ESPN obrazložil Lorini.