Venezuelski notranji minister Nestor Reverol je na državni televiziji dejal, da je skupina terorističnih plačancev pristala v nedeljo zgodaj zjutraj 32 kilometrov od Caracasa in skušala izvesti pomorsko invazijo ter izvesti teroristične napade v Venezueli in pobiti voditelje revolucionarne vlade. V incidentu naj bi umrlo osem oseb, eden od čolnov napadalcev pa naj bi se potopil.

Vodja opozicije Juan Guaido pa je odgovoril, da skuša režim odvrniti pozornost od nasilja v državi, kot so bili petkovo divjanje v zaporu in sobotni spopadi uličnih tolp v Caracasu. Guaidoja več kot 50 držav sveta priznava kot legitimnega začasnega predsednika Venezuele, čeprav nima nadzora nad državnim aparatom.

Kolumbija je sporočila, da so obtožbe brez vsake osnove in poskus odvračanja pozornosti od resničnih problemov Venezuele. Tam že šest let vlada velika gospodarska kriza, ljudje nimajo dovolj osnovnih potrebščin, kot je hrana, in množično zapuščajo državo. Doslej je iz Venezuele odšlo že pet milijonov ljudi.