Po navedbah predstavnika indijske vojske je do incidenta prišlo v vasi Changimul blizu demarkacijske črte, ki deli sporno ozemlje. Indijski vojaki so v to vas prišli, da bi "evakuirali civiliste", a so jih domnevni skrajneži napadli iz zasede.

Pri tem je bilo ubitih pet indijskih vojakov in dva domnevna skrajneža. Še dva domnevna skrajneža pa sta bila ubita v soboto na jugu Kašmirja, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še povedal omenjeni predstavnik indijske vojske.

Letos je bilo po poročanju AFP v Kašmirju ubitih najmanj 54 domnevnih skrajnežev. Od tega več kot 30 od začetka omejevalnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, ki so jih uvedli konec marca. Do spopadov prihaja praktično vsak dan, pa čeprav je zdaj tudi muslimanski sveti mesec ramadan.

Na območju se sicer že več desetletij borijo številne skupine skrajnežev in upornikov, ki si prizadevajo za neodvisnost Kašmirja ali pa priključitev te pokrajine Pakistanu. Slednji naj bi jim glede na obtožbe New Delhija tudi aktivno pomagal, a v Islamabadu to zanikajo.

Od leta 1989 je bilo na območju ubitih več deset tisoč ljudi. Večinoma civilistov.