Dirka na Hungaroringu bo tako kot britanska VN v Silverstonu brez navijaškega vzdušja. Pred praznimi tribunami bo najverjetneje potekala tudi zaenkrat prva dirka na koledarju. V Avstriji naj bi se dirkači zbrali prvi vikend v juliju. »Jasno je, da 35. izvedbe VN Madžarske kljub vsem našim prizadevanjem ne moremo izpeljati v navzočnosti gledalcev,« so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Dodali so, da je je bila odločitev nujna tako za zaščito navijačev kot osebja. Poleg tega je madžarska vlada do 15. avgusta prepovedala vse dogodke, na katerih bi se zbralo več kot 500 ljudi. »V četrtek je postalo jasno, da dirko lahko izpeljemo le za zaprtimi vrati. Še naprej bomo sodelovali z mednarodnim promotorjem dirk, da najdemo najboljšo rešitev,« so organizatorji dodali v sporočilu.

V ponedeljek je šef formule 1 Chase Carey potrdil, da si želijo začetka sezone v Avstriji v začetku julija, potem ko je bila odpovedana še deseta dirka sezone - VN Francije, predvidena za 28. junij. Carey je dejal, da pričakuje, da na prvih tekmah ne bo gledalcev. Dodal je, da upa, da se bodo ti lahko na tribune vrnili v nadaljevanju sezone, v kateri bi vseeno izpeljali med 15 in 18 dirk.