Prvo in najbolj pomembno vprašanje je, ali je lahko na kakršen koli način ogroženo svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo od 21. novembra do 18. decembra 2022 v Katarju. »Če se bodo razmere z virusom razvijale še bolj resno, kot so se doslej, bo zagotovo prišlo do težav z mednarodnim koledarjem,« je dejal.

»Nekatera tekmovanja se premaknejo iz enega v drugo leto. In potem sredi evropske sezone prihaja še svetovno prvenstvo v Katarju., tu so še domača in mednarodna tekmovanja. Mislim pa, da moramo počakati in videti, kako to bo vplivalo na posel,« je zatrdil. Olsson je pristavil, da bi »raje videl scenarij, v katerem se trenutna sezona ne bo končala, kot pa da ne bi začeli nove sezone«.

V pogovoru je še dejal, da imajo za zdaj načrt, po katerem bi avgusta nekako stlačili in dokončali preostali del klubskih nacionalnih sezon. »Če bi bilo to mogoče izvesti, bi bilo zelo dobro, ker bi to pomenilo tudi, da lahko zaščitimo integriteto zadnje faze sedanje sezone mednarodnega nogometa,« je povedal. »Vendar moramo seveda odločitev o tem sprejeti konec maja, ker kasneje verjetno ne bo možno dokončati sezone in sprejeti odločitve o uvrščenih ekipah za naslednjo sezono.«

Sezona nizozemske lige je bila že odpovedana, brez odločitve o prvaku in odločitve o napredovanju v višjo ali izpadu v nižjo ligo. Poleg tega naj bi v Belgiji na sestanku belgijske nogometne lige prihodnji teden uradno končali ligaško sezono.

Po odločitvi francoske vlade o prepovedi množičnih javnih zborovanj in zbiranj do konca avgusta je vse manj možnosti, da bi lahko v Franciji nadaljevali profesionalni klubski nogomet, torej prekinjeni sezoni ligue 1 in 2.