Ponekod bo pihal jugozahodnik, ob morju zvečer jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija. V petek zjutraj bodo padavine ponehale v severnih in deloma zahodnih krajih, dopoldne pa tudi na jugu in jugovzhodu. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe ali nevihte. Ponekod bo pihal južni ali jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 13, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na soboto bo ponekod prehodno spet nekoliko izraziteje deževalo, v soboto čez dan pa bo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. V nedeljo bo povečini sončno, popoldanske plohe bodo malo verjetne.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Naslednja vremenska fronta je dosegla Alpe in bo v noči na petek prešla Slovenijo. Pred njo priteka z jugozahodnimi vetrovi k nam topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno, popoldne se bo od zahoda oblačilo in v severni Italiji bo pričelo deževati. V petek bo ob severnem Jadranu delno jasno in povečini suho, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v krajih zahodno in severno od nas bodo krajevne plohe in nevihte.

Biovreme: Danes in v petek bo vremenska obremenitev zmerna, kazala se bo s povečanim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.